OP ZOEK NAAR VOLWASSEN AUDIO PRODUCTIES?

multi-track, mastering creating songs

Demo, cd, video maken bij SAADIA Productions

We zijn een digitale opname-studio voor evt. cd- en promo producties voor o.a (ook beginnende) bands en artiesten (met evt. klein budget) en video commercials. Ik werk met o.a. Protools, Cubase, TC electronics 6000 serie, UAD-cards, Waves en Final cut pro en andere software. Niets bijzonders hoor maar “it does the job” . De setup is vrij standaard met bijbehorende harddiskrecorders, mikes, computers en niet te vergeten mijn Dynaudio-speakers. De kracht van de productie zit ‘m dan ook vooral in the skills en de beschikbare tijd. Het oor informeert onmiddellijk over de kwaliteit waar u hier mee te maken heeft.

Vooraf spreken we een prijs met u af die de hele productie financiëel moet afdekken. Ik weet natuurlijk inmiddels wel hoe lang opname/productie ongeveer gaat duren dus ik kan ook een offerte maken als er eventueel behoefte naar is. Hierdoor kan er veel gesleuteld (geproduceerd) worden en is er geen tijdsdruk of iets wat het creatieve proces in de weg kan staan. Sommige muzikanten hebben al een deel zelf thuis gedaan  en dat is ook dikke prima mits geluidskwaliteit voldoende is. Ik werk met 24 bits 48khz in de productie. Met een aangeleverde BPM er naast kan dit een prima start zijn.

Productie van orkestbanden

(karaokebanden) zijn in deze tijd populair door de komst van The Voice of Holland en aanverwante programma’s. Doe ik ook dus. U vertelt ons welke song u wilt in welke toonsoort en wij maken het voor u op maat. Ik ben van 2015 tot met 2017 voor het grootste karaoke-bedrijf van Europa werkzaam geweest dus het zal niet de eerste track zijn die ik een volledig namaak. Ook kunnen we voice-overs maken voor Uw uitzending of videoproductie. U kunt ook de mix aanleveren zodat we die U voor U kunnen masteren

Audiobewerking/opnames

Zoals gezegd is er veel mogelijk bij ons. We streven alleen een goede prijs/kwaliteitsverhouding na. We maken van te voren duidelijke afspraken voordat we beginnen.

Je kan bij ons terecht met opgenomen tracks (sporen apart opgenomen, liefst 24 bits) waar we dan lekker mee aan de slag kunnen. We gooien alles in de mix, we kunnen produceren. We kunnen partijen overnieuw doen of aanvullen zowel op audio als op midi niveau

Voor het opnemen van drums wijken we uit naar bevriende studio’s zoals Vuurland en Mailmen. Daar kan ik zorgvuldig drum opnemen in een goede omgeving. Trouwens ook alle dingen die echt hard en vet moeten worden opgenomen doe ik ook daar. Mailmen en Vuurland zijn natuurlijk een begrip in Utrecht en het is er bovendien plezierig werken. Vuurland is bij de doorgewinterde musici bekend geworden door zijn authentieke sound die ik persoonlijk erg fijn vind om in mijn producties te hebben. Mailman behoeft geen verdere uitleg.  

Midi

Vroeger vond ik het vreselijk maar met de komst van o.a. Native Instruments/Kontakt sampler en andere partijen begint alles er steeds meer op te lijken. Piano’s waar ik mee werk durf ik nu echt te laten horen naast een live opname mits goed gespeeld. Kom maar luisteren. Dit betekent dus dat er ook volop midi gearrangeerd kan worden voor blazers, strijkers etc.

Dit doe ik graag en lever er partituren bij indien gewenst. Drums/beats kunnen ook via midi. Ik zeg altijd: “We kunnen altijd nog een drummer uitnodigen als het niet is wat je zoekt” Meestal is het al vet genoeg maar dat hangt af van de soort productie. De klassieke vintage sound wordt zeker gekoesterd en gewaardeerd.

De Mastering

doen we o.a. met de TC elecronics 6000 serie en UAD. Dus digitale mastering hebben we het dan over. Niet zo maar ff een limiter op de eindbus gooien en de fader zo ver naar beneden trekken dat het eindresultaat vervorming oplevert. Maar echt zorgvuldig tweaken. Niet luisteren naar dat zure gepraat maar gewoon luisteren wat er hier te halen valt. Je kan altijd nog naar Alan Ward gaan als je daar genoeg budget voor hebt en iets “analoogs” mist in het product. Ik denk voor spotify een onnodige move. Kom het maar checken zou ik zeggen. Alleen hard is ouderwets. We willen een cleane transparante sound met dynamiek. Het kan soms ook goed werken om als de productie klaar is voor mastering de mix door een goede analoge tafel te halen. Niet altijd maar dikwijls geen verkeerde optie. Dat kan ook eventueel bij bevriende collega’s.

 Indien er een mix wordt aangeleverd kunnen we niet altijd de boel repareren maar we komen vaak wel wat verder. Wat slecht is blijft vaak slecht maar als het kan stuur ik het een en ander bij. Bij ons geld: “niet goed is ook niet betalen”. Ontevreden klanten willen we niet. Neem gewoon contact op voor meer info en eventuele prijs afspraken.

Videobewerking

Met de opkomst van YOU TUBE is het video gebeuren een must geworden en kan dat dus bij ons ook gerealiseerd worden. Je ontkomt er als muzikant haast niet meer aan. Het is essentieel voor het bereiken van je doelgroep. Wij realiseren dit zowel op creatief/artistiek als op bedrijfsmatig vlak. Ofwel anders gezegd maken we video voor bands die hun album/song op YOU TUBE presenteren maar ook promotiefilms voor mensen uit het bedrijfsleven (veelal voor op websites en TV).

Wij hebben een nauw samenwerkingsverband met FILM DU NOIR en Cold Sun Productions waardoor we hoogstaande kwaliteit kunnen leveren.

Songwriting

Ik schrijf ook voor artiesten. Ik zou gek zijn als ik dat hier niet zou noemen. Ik zal de komende tijd eens nadenken hoe ik dat kan delen op het internet. Het meeste is wel vastgelegd maar een idée is al gauw een inspiratie voor een nieuw idée heb ik gemerkt. Later meer hierover. Ik kan dus ook meeschrijven/arrangeren in een productie.